SanderMaino La Paila - Dulce de Leche

Tips og triks


I Argentina er Dulce de Leche ligeså udbredt som marmelade er herhjemme. Og den bliver også på mange måder brugt ligesådan.

Dulce de Leche på et stykke ristet brød er den mest
udbredte anvendelse. Men det kan også bruges i mange andre interessante sammenhænge.

Dulce de Leche er meget velegnet som topping på mange desserter. De fleste slags is passer godt til Dulce de Leche - en god vanilieis med Dulce de Leche over er en virkelig enkel og lækker dessert. Ligeledes er den fin til bagt eller frisk frugt. Pandekager med Dulce de Leche er en stor klassiker i Argentina.

Dulce de Leche kan bruges som sødende ingrediens i stedet for sukker, honnnig eller sirup for at få en anderledes og spændende smag. Smoothies med Dulce de Leche smager fantastik, og man kan bruge Dulce de Leche i kaffen i stedet for sukker for at få en lækker sød og brændt smag.

Der findes et hav af kager og creme-baserede desserter med Dulce de Leche. Vi vil prøve med tiden at få dækket nogle af dem i denne opskriftsamling, men der er rig mulighed for selv at eksperimenter i denne genre. Føldeskum med Dulce de Leche og en smule whiskey kan være et spændende alternativ i lagkagen. Brug Dulce de Leche som fyld i småkager eller i crossainter, eller lav dine egne fyldte chokolader med det. Dulce de Leche kan blandes i dejen til rørte kager eller muffins lige før de bages - det giver lommer af lækker blød karamel i de færdige kager.

Vi vil med tiden udbygge denne opskriftsamling til et forhåbentligt omfattende og inspirerende materiale om hvordan Dulce de Leche kan bruges.

Vi vil meget gerne høre om dine erfaringer og opskrifter med Dulce de Leche - og giver med glæde 4 gratis glas Dulce De Leche i bytte for en brugbar opskrift...

God fornøjelse!

© SanderMaino 2005